Hiába lehet nagyon szép színeket elérni gyógynövényekkel vagy más természetes alapanyagokkal, ha a tojás héja sötétebb. Ilyenkor bármeddig is tartjuk a tojást a festőlében, a sötét alapon nem nagyon fog látszani, vagy a végeredmény nem olyan lesz, mint amilyet mi szeretnénk. A boltokban zömében barna héjú tojást találsz, fehéret csak elvétve. Ugyanakkor saját magad is kifehérítheted a héjat. Találtunk ötleteket arra, hogy hogyan is kell ezt csinálni (például itt, a tojásszőkítésről), most megmutatjuk a mi kísérletünk eredményét.

Így fehérítsd a tojáshéjat, ha Te is kipróbálod:
1. A megmosott, nyers tojást tedd bele annyi ecetbe, hogy az ellepje.
2. Hagyd benne addig, amíg a számodra megfelelő világosságú nem lesz.
3. Időnként vedd ki, és óvatosan dörzsöld át a tojás héját.
4. Ha tojás feljön az ecet felszínére, akkor nagyon óvatosan tehetsz rá egy könnyebb üvegpoharat, aminek a súlya lent tartja. Mi felespoharat használtunk erre a célra 🙂
5. Ha elég fehérnek találod, vedd ki, és langyos vízzel öblítsd le.

45 percig hagytuk a tojást ecetben. A fotón a kiindulási állapotot látjátok, majd a tojást 15-30-45 perc elteltével. Az utolsó képen mellétettünk egy, a kiindulási állapothoz hasonló színű tojást, így még jobban látszik a különbség.

Mi nagyon elégedettek vagyunk, kifejezetten fehér lett a végeredmény!

Eggwhitening

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük